Fagron Jaarverslag 2023

Actualiseren van het Jaarverslag

Uitdaging

Fagron stond voor de uitdaging om in aanloop naar CSRD haar jaarverslag te actualiseren en te migreren van een portrait naar een landscape formaat, zonder de herkenbare huisstijl te verliezen. Voor het nieuw geselecteerde CMS van Tangelo waren templates noodzakelijk. Daarnaast was er behoefte aan een betere duiding van de infographics en optimalisatie van de navigatie binnen het verslag. Dit vereiste een zorgvuldige aanpak om zowel de visuele aantrekkingskracht als de gebruiksvriendelijkheid te waarborgen.

Oplossing

Mattmo heeft een holistische benadering gekozen om deze uitdagingen aan te pakken. Eerst werd de huisstijl van Fagron grondig geanalyseerd en vervolgens is een ontwerp ontworpen in landscape formaat geoptimaliseerd voor online online gebruik. Met duidelijke instructies is dit design met de tool provider gedeeld en in haar CMS geïmplementeerd.
Speciale aandacht werd besteed aan de infographics, die opnieuw zijn vormgegeven. Zo worden de waardeketen en het waardecreatiemodel nu duidelijker gepresenteerd. Voor de navigatie werd een intuïtieve structuur ontwikkeld, zodat gebruikers gemakkelijk door het verslag kunnen bladeren en snel de gewenste informatie kunnen vinden.

Resultaat

Het vernieuwde jaarverslag van Fagron, ondersteund door Mattmo, is niet alleen visueel aantrekkelijker, maar ook gebruiksvriendelijker geworden. De migratie naar het landscape formaat is succesvol uitgevoerd, met behoud van de kern van de huisstijl. De verbeterde infographics zorgen voor een heldere en aantrekkelijke presentatie van de modellen, terwijl de geoptimaliseerde navigatie gebruikers een soepele leeservaring biedt. Hierdoor heeft Fagron een jaarverslag dat zowel functioneel als esthetisch aan de hoogste standaarden voldoet.

contact

  • NSI

    In 2017 zette vastgoedfonds NSI een nieuwe strategie in: dé specialist worden op de Nederlandse kantorenmarkt. Zij deed afstand…

    NSI
  • Basic-Fit

    Sinds 2017 is Mattmo Creative de creatieve partner en producent voor de jaarverslagen van Basic-Fit, het ‘value-for-money’ fitness merk…

    Basic-Fit