Diensten

Navigeer door onze uitgebreide diensten en ontdek wat we voor u kunnen betekenen

Wil je ervaren hoe het is om met ons te werken? Begin met een heldere opdracht. Hieronder vind je een overzicht van diensten waarvoor je ons kunt inschakelen.

Waar ben je in geïnteresseerd? Branding ESG & CSRD Jaarverslagen

Branding

Merk Audit

Evaluatie van de huidige merkstatus
Een grondige beoordeling van alle bestaande merkassets en marketingmaterialen om te verzekeren dat ze een relevante, eenduidige en geloofwaardige waardepropositie uitdragen.

Klantperceptie onderzoek
Onderzoeken hoe klanten en het bredere publiek de waardepropositie van het merk waarnemen en of deze als relevant, authentiek en geloofwaardig wordt beschouwd.

Waardepropositie verbetering
Voorstellen voor verbeteringen om de waardepropositie te versterken, met een focus op relevantie, eenduidigheid en geloofwaardigheid, op basis van bovenstaande punten.


Merkidentiteit

Merkarchetype
Definiëren en integreren van een specifiek merkarchetype dat dient als fundament voor alle merkcommunicatie en -strategieën, waardoor het merk een uniek en consistent karakter krijgt dat gemakkelijk door de doelgroep kan worden herkend en vertrouwd.

Naamgeving
Het proces van het bedenken van een krachtige en pakkende naam die resonantie vindt met het gekozen merkarchetype, waardoor een diepere emotionele verbinding met de doelgroep wordt bevorderd.

Logo- en huisstijlontwikkeling
Mattmo ontwikkelt strategie en visuele identiteit in een geïntegreerd proces. Ontwerpers en strategen werken nauw samen en inspireren elkaar. De vertaling van strategie naar beeldtaal is een specialisme, waarbij elke visuele keuze – van formaliteit tot beeldtoon – naadloos aansluit op het merkarchetype. De visuele identiteit omvat logo, kleur, typografie, vormentaal, fotografie en illustraties die samen één herkenbaar geheel vormen. Deze visuele identiteit wordt vastgelegd in een brandbook om consistentie te waarborgen. Dit omvat:

 • Logo-ontwerp
 • Huisstijlrichtlijnen
 • Uitwerkingen voor drukwerk, online, signing, etc.

Brand Identity Refresh
Om de bestaande merkidentiteit te versterken, de connectie met een veranderende doelgroep te verbeteren, en de algehele merkperceptie te verjongen, terwijl de kernwaarden en -kenmerken van het merk behouden blijven.


Digitale Merkassets

Website-ontwerp
Ontwikkelen van een website die niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar die ook functioneel de waarden en het archetype van het merk weerspiegelt, wat bijdraagt aan een naadloze gebruikerservaring.

Social media profielen
Opzetten en vormgeven van social media kanalen die consistent zijn met de merkidentiteit.

Digitale marketingcampagnes
Ontwerpen en uitvoeren van digitale campagnes die de waardepropositievan het merk versterken, terwijl ze inspelen op de behoeften en interesses van stakeholders.


Merkstrategie

Merkpositionering
Strategisch positioneren van het merk in de markt om een unieke plek te verwerven die aansluit bij een relevante, eenduidige en geloofwaardige waardepropositie.

Merkmissie en -visie
Formuleren van de langetermijndoelstellingen en het doel van het merk, waarbij de focus ligt op het versterken van de authenticiteit en geloofwaardigheid van de waardepropositie.

Waardepropositie ontwikkeling
Zorgvuldig definiëren van een waardepropositie die niet alleen relevant en onderscheidend is, maar ook consistent en geloofwaardig over de hele linie.


Ontwikkeling van brand assets

Middelen in de customer journey
Ontwerpen van alle mogelijke communicatiemiddelen die de doelgroep tegenkomt op de klantreis.

Online
Techniek, design, content voor websites, socials, applicaties, motion graphics.

Offline
Magazines, brochures, boeken, infographics, inrichting, beursstands, events, huisstijl set, verpakkingen.

(Digitale) marketingcampagnes
ontwerpen en uitvoeren van digitale campagnes die de waardepropositie van het merk versterken, terwijl ze inspelen op de behoeften en interesses van stakeholders.


Merkcommunicatie

Brand messaging
Formuleren van heldere en consistente boodschappen die de kernwaarden en de waardepropositie van het merk overtuigend overbrengen, zodanig dat ze resoneren met de doelgroep en de geloofwaardigheid van het merk bevestigen.

Storytelling en -kompas
Effectieve storytelling op basis van een storytellingkompas op maat, als stuurmiddel voor heldere communicatie naar alle stakeholders met versterking van positionering en profilering.

Contentstrategie en -creatie
Ontwerpen en implementeren van een contentkalender die is afgestemd op de marketingdoelstellingen van het merk. Dit omvat inzet van de diverse middelen en de creatie van diverse soorten content, zoals blogposts, whitepapers, casestudies en video’s die bedoeld zijn om het merkverhaal te delen en engagement met de doelgroep te versterken.


ESG & CSRD

Vormgeving ESG rapportage

In samenwerking met Workiva en ATC, ontwerpen van rapportages die niet alleen voldoen aan ESG-vereisten, maar ook helder en overtuigend de duurzaamheidsinspanningen van het bedrijf presenteren.


Duurzaamheidscommunicatie

Creëren van een overtuigende duurzaamheidsvisie of -communicatiestrategie die de betrokkenheid van alle stakeholders verhoogt en laat zien hoe duurzaamheidswaarden worden geïntegreerd en geleefd binnen de organisatie.


CSRD compliance

Met onze expertise in ESG reporting zorgen we in 7 stappen dat je voldoet aan alle CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) regelgeving, met als resultaat gedegen rapportages die aan de nieuwste standaarden voldoen.


Impact waardepropositie ontwikkeling

Definiëren en verfijnen van een waardepropositie die duidelijk de koppeling maakt tussen impact en groei, ondersteund door concrete voorbeelden en bewijs van successen.


Interne impact communicatie

Ontwikkelen en implementeren van communicatiestrategieën binnen de organisatie om de impact van duurzaamheidsinitiatieven effectief te communiceren en medewerkers te betrekken bij de ESG-doelstellingen.


Jaarverslagen

One stop shop voor jaarverslagen

Een complete oplossing voor de creatie van jaarverslagen. Vanaf het initiële advies, contentcreatie tot aan het projectmanagement, met als doel een helder en impactvol jaarverslag.


Software integratie

Integratie van de belangrijkste platformen om het proces van het maken van jaarverslagen te vereenvoudigen, waardoor je tijd bespaart en fouten vermindert.


Grafisch ontwerp van jaarverslagen

Ontwerpen van visueel aantrekkelijke jaarverslagen die consistent zijn met de merkidentiteit en die de belangrijkste informatie en prestaties van het bedrijf effectief communiceren.


Ons proces

 1. Advies en begeleiding
  We adviseren en begeleiden u aan de hand van ons stappenplan over de gewenste inhoud en vorm van uw jaarverslag.
 2. Contentontwikkeling
  We verzamelen en ontwikkelen de content voor dit jaarverslag.
 3. Vormgeving en communicatie
  We bepalen de uitingen voor uw jaarverslag, verzorgen de vormgeving en communiceren dit verslag via uw eigen en andere gewenste mediakanalen.
 4. Evaluatie en afstemming
  We evalueren altijd wat goed ging en wat beter kan.

Mattmo’s vijf principes van goed werk

Relevantie

Wat we maken moet relevant zijn voor u en uw stakeholders.


Overtuiging

Het moet overtuigend zijn.


Geloofwaardigheid

Het moet geloofwaardig zijn, dus passen bij uw profilering.


Afmeting

Het moet afgemeten zijn, minder is meestal meer, zeker gezien de hoeveelheid informatie die op ons afkomt.


Contextualiteit

De vormgeving moet contextueel passend zijn, of zelf de context bepalen


Met deze heldere en gestructureerde benadering helpen wij jou om jouw merk, ESG-communicatie en jaarverslagen op een hoger niveau te tillen.

contact

 • OCI Global Jaarverslag 2023

  In 2023 mocht Mattmo een frisse start maken met de ondersteuning van OCI Global bij de productie van haar…

  OCI Global Jaarverslag 2023
 • Essent

  De energiemarkt is verschoven van top-down naar een bottom-up markt. Door energie terug te koppelen kan een klant nu…

  Essent