Matthijs Tammes

Matthijs Tammes

Account Director en Project Director

Rol en achtergrond

Binnen Mattmo Creative neem ik vooral de rollen in van project- en accountdirectie. Daarbij manage ik de jaarverslagprojecten op proces en techniek. En ‘last but not least’ zie ik toe op de verdere ontwikkeling van ART, onze Advanced Reporting Tool.

Mijn opleidingen omvatten o.a. TU Delft en het Master program Brand Management aan de EURIB (European Institute for Brand Management). Na gewerkt te hebben bij de NMB (later ING), richtten Monique en ik Mattmo op in 1993. Aanvankelijk hield Monique zich bezig met de creatie van concepten en ontwerpen en verzorgde ik de account en projectmanagement kant van het bedrijf. Ik denk dat ons succes grotendeels te dank was aan onze verschillen in achtergrond, netwerk en expertise, zo completeerden we elkaar. In alweer meer dan 20 jaar heeft Mattmo zich ontwikkeld tot een full service strategisch brandcommunicatie en designbureau. 

Persoonlijke info

Ik ben geboren en getogen in Den Haag en woon daar nog steeds. Heerlijk in het centrum van de stad, vlak bij alle restaurants en cafés. In het weekend ga ik lekker racefietsen met m’n vriend en ben ik coach van mijn dochters hockeyteam.

Zijn designers en concept-createurs meestal van-binnen-naar-buiten; ik ben meer een van-buiten-naar-binnen man, zorg altijd dat ik altijd op de hoogte ben van actualiteiten in het bedrijfsleven en financiële markten. Geen verrassing dat mijn krachten vooral liggen aan de business-kant van onze creatieve organisatie. Ik ben me bewust van hoe kleine en corporate organisaties opereren, daarom voel ik aan wat klanten nodig hebben in projecten – soms zelfs als ze dit zelf nog niet zien. Zo ben ik ook sparring-partner voor alles wat met strategie te maken heeft bij Mattmo. Met een kritische blik meedenken, zorgen dat er geen hiaten zijn en zo waarde toevoegen en strategische plannen versterken.

Tegelijkertijd begrijp ik grafisch en technische ontwerpers. Ik vind het ook leuk om hun aan te sturen, tegenwicht geven en af en toe een reality check, omdat ik begrijp hoe ze denken.

Wat dat betreft is Mattmo een fantastisch bedrijf, waar we door de jaren heen prachtige projecten hebben gemaakt en ook blijven maken.