Branding en design bidbook nieuwe Sporthallen Zuid

Branding en design bidbook nieuwe Sporthallen Zuid

Sporthallen Zuid voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd en krijgt een nieuw onderkomen vlakbij de huidige locatie. Het nieuwe gebouw geeft kansen om meerdere ambities te verwezenlijken. Mattmo verzorgde de positionering en branding van dit sportcomplex alsook de vormgeving van het bidbook.

De Sporthallen Zuid op het Burgerweeshuispad in Amsterdam zijn verouderd en krijgen een nieuw onderkomen. Langs de A10 Zuid komt een modern en toekomstbestendig sportcomplex dat volledig aan de eisen van de tijd voldoet. Deze locatie wordt dé sportlocatie van Amsterdam. Een complex dat toegankelijk is voor alle mensen. Van Amsterdammers, scholieren tot topsporters, buurtbewoners en congresbezoekers. Een hybride gebouw die vele functies herbergt, een ontmoetingsplek is en kruisbestuivingen creëert.

Mattmo is gevraagd om het concept bidbook, geschreven door Twijnstra & Gudde, naar een hoger niveau te tillen. Met een naam, een narratief, statements, quotes van belanghebbenden en een wervende vormgeving die aansluit bij de ambities van het college van bestuur van de Gemeente Amsterdam.

Wij voerden deze opdracht van de Gemeente Amsterdam in samenwerking met Derks & Gosen

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Artikel