thepickledcity01

The Pickled City

Een biografie van pickles in New York.

Na het grote succes van ons boek De Zure Stad over de geschiedenis van tafelzuur in Amsterdam, hebben we het onderzoek twee jaar lang voortgezet, dit keer volledig gericht op New York. We hebben daar een uitgever gevonden. In April 2026 verschijnt het boek officieel in Amerika.

Je kan het boek nu al bestellen in de voorverkoop: https://www.amazon.com/dp/179723837X

The Pickled City neemt je mee naar New York, waar de pickles uitgroeien in de jaren 30 tot hét symbool van de Joodse wijk the Lower East Side. Joodse immigranten brachten hun eeuwenoude inmaakttradities uit Oost Europa mee en maakten van de drukke straten een levendig centrum vol pickle pushcarts en delicatessen en appetizing winkels. Met verhalen, foto’s en archiefmateriaal laat het boek zien hoe de pickle hielp bij het opbouwen van gemeenschappen en het bewaren van cultuur en identiteit in een nieuwe wereld.

Pickles is méér dan voedsel: ze staan voor veerkracht en overleven, creativiteit en verbinding tussen culturen. Van overlevingskost tot culinaire kunst in moderne topkeukens – pickles blijven een tijdloze herinnering dat eten niet alleen ons lichaam voedt, maar ook tradities, identiteit en relaties bewaart.

Het voorwoord is van fermentatie goeroe Sandor Katz en chefs Yotam Ottolenghi en Dan Barber hebben een endorsement geschreven.

Volg ons speciale Instagram account #thepickledcity