OCI Global Jaarverslag 2023

Een frisse start

In 2023 mocht Mattmo een frisse start maken met de ondersteuning van OCI Global bij de productie van haar geïntegreerd jaarverslag.

Uitdaging 

OCI zocht creatieve ondersteuning voor de productie van haar geïntegreerd jaarverslag. Wensen waren onder meer: het waarborgen van de consistentie met OCI’s huisstijl, afbeeldingen en illustraties op één lijn brengen, infographics opnieuw te ontwerpen en de aangeleverde kopij van diverse schrijvers te uniformeren naar een uniforme ‘tone-of-voice’.

Oplossing

Mattmo startte met een grondige analyse van het voorgaande verslag en het in kaart brengen en prioriteren van verbeterpunten. Bij de realisatie van die punten zorgde zij voor betere consistentie en aansluiting op de huisstijl van OCI. Visuele elementen zoals afbeeldingen, infographics en illustraties zijn meer in lijn gebracht.

Door de teksten van de zeer diverse groep editors te redigeren ontstaat een samenhangend en professioneel document. Tevens leverde Mattmo op kritieke momenten ‘in-tool’ support in Tangelo.

Resultaat 

Het resultaat is een jaarverslag dat niet alleen visueel aantrekkelijk en consistent is, maar ook helder en informatief. Dankzij Mattmo’s ondersteuning kon OCI een jaarverslag presenteren dat hun professionaliteit en aandacht voor detail weerspiegelt en dat de lezer op een effectieve manier informeert en overtuigt.