Introductie

  SBM Offshore

  Jaarverslag

  de vraag

  Bij de productie van een jaarverslag is de dialoog met stakeholders elk jaar weer een uitdaging.

  SBM Offshore koos voor Mattmo om het ingewikkelde proces te managen voor zowel de gedrukte als de online uitingen. Doel is vooral de stakeholders van Investor Relations effectief te informeren en de positionering aan het voetlicht te brengen. SBM Offshore is de FPSO-specialist (floating production, storage and offloading vessel) in de offshore-markt. Mattmo creëerd sinds 2009 het jaarverslag voor SBM Offshore. 

 • De oplossing

  Om het bedrijf tot de verbeelding te laten spreken, koos Mattmo voor een filmische aanpak voor de fotografie.

  Buiten de FPSO werden de medewerkers en hun omgeving grondig vastgelegd waardoor er een verhaal met context ontstond. 

  het resultaat

  De enorme dynamiek van SBM, zijn internationale karakter en lokale betrokkenheid komen in het fotografieconcept tot leven.

  De beeldbank die we hiervoor hebben opgezet, is dit jaar nog verder uitgebreid. Het beeldverhaal geeft meer inzicht in de activiteiten voor SBMs vele stakeholders en het brede publiek. Visual storytelling versterkt de transparantie van het bedrijf en versterkt ook de interne trots. Bekijk het online jaarverslag hier. 

  Werken met ART heeft het productieproces van het jaarverslag voor SBM Offshore vereenvoudigd en beheersbaar gemaakt. Het beursgenoteerde bedrijf heeft inmiddels al meerdere jaarverslagen gemaakt met ART. 

 • © Mattmo 2018