Introductie

  NATCAP

  Slimmer omgaan met natuurlijk kapitaal

  Kunnen we slimmer omgaan met ‘natuurlijk kapitaal’, de mogelijkheden die lucht, water, bodem en biodiversiteit ons bieden? Ja, zeggen veel bedrijven. Het zijn ondernemingen die voorop lopen in verduurzaming of een bewust gebruik van natuurlijke hulpbronnen. ‘Natural Captains’ in modern jargon.

  Kennisdeling

  Voor deze Natural Captains ontwikkelden we een digitale omgeving: NatCap.

  NatCap is een digitale omgeving waar Natural Captains kennis ontsluiten over verduurzaming van natuurlijk kapitaal. NatCap is een welkome aanvulling op de kleinschalige bijeenkomsten van Natural Captains. Vanuit het digitale platform kan het concept efficiënt verder groeien. Mattmo ontwikkelde de positionering van NatCap, creëerde de visuele identiteit en bouwde de digitale werkomgeving.

  Resultaatgericht

  Stimuleren van resultaat: reputatie, reductie en rendement

  De belangrijkste doelstelling van de omgeving is om, in combinatie met de live omgeving, te stimuleren dat er resultaat behaald wordt. Hierbij gaat het om het verbeteren van reputatie, het reduceren van impact op natuurlijk kapitaal en uiteindelijk ook om het vergroten van het rendement. Logischerwijs zullen er in het begin makkelijker stappen gezet worden op het vlak van reputatie. 

  Naarmate er meer kennis opgebouwd wordt over duurzaam gebruik van natuurlijk kapitaal, zal het steeds makkelijker worden om impact op natuurlijk kapitaal te reduceren. 

  Als het concept steeds meer geïnstitutionaliseerd wordt, zal het ook makkelijker worden om resultaten te behalen op het vlak van rendement. Een koploperpositie betaalt zich dan echt uit. 

  Kennis ontsluiten

  Koppelen van kennis en netwerk

  Een andere belangrijke doelstelling is om de kennis en netwerken die in ontwikkeling zijn te ontsluiten. Kennis kan worden verzameld en een geschikte plek krijgen en aangesloten bedrijven kunnen elkaar makkelijker vinden. http://www.naturalcaptains.nl/visie.php

  Wilt u meer weten?

  neem contact op
  © Mattmo 2018