Introductie

  NAi

  Expositie ontwerp

  Labyrint van 900 m2

  De tentoonstelling "China - Contemporary - Architecture" is geopend in het Nederlands Architectuur instituut (NAi) te Rotterdam. Mattmo is gevraagd door het NAi om de grafische vormgeving op zich te nemen.

  De expositie maakt deel uit van vier tentoonstellingen, georganiseerd door het NAi, Museum Boijmans Van Beuningen en het Nederlands fotomuseum over het moderne China, waarin ontwerpers en kunstenaars een kritisch geluid laten horen over de razendsnelle ontwikkelingen in hun land. Speciaal ontwikkelde typografie in combinatie met typische primaire kleuren vormen ruimtelijke blokken van informatie. De kleuren zijn in een raster geplaatst om structuur te geven aan de overvloed aan beelden die op meters hoge pilaren hangen. Zo ontstaat een labyrint van zo'n negenhonderd vierkante meter. 

  China

  Het gedetailleerde toekomstbeeld krijgt in de tentoonstelling gestalte door een onontkoombare hoeveelheid gepolijste renderings, slogans en animaties.

  Hiertegenover staat het werk van de geselecteerde ontwerpers die op deze context reageren en met installaties, maquettes, documentaires, foto's en film een andere realiteit inzichtelijk maken. De geselecteerde ontwerpers zijn niet geïnteresseerd in architectonische iconen, maar koesteren juist een verantwoordelijkheid voor hun cultuur, hun samenleving en de gebouwde omgeving. 

 • Wilt u meer weten?

  neem contact op
  © Mattmo 2024
  free counter