Introductie

  Created in China

  Ons avontuur in een heruitgevonden land

  10 jaar lang hadden we een kantoor in Shanghai, China. Het begon met een culture scan uit nieuwsgierigheid. Nu kunnen we terugkijken op een lange periode business doen in China. Het heeft ons veel gebracht.

  20 Oktober 2004

  "Na elf dagen hectiek in Shanghai, waar adrenaline en enthousiasme zich constant afwisselden, weten we nu dat we hier de mogelijkheid hebben om iets te realiseren.

  Shanghai is een achtbaan. We zijn onder de indruk van deze fantastische, bizarre, ondernemende, armoedige, decadente en bruisende stad. Het is een caleidoscoop waarin verschillende tijden door elkaar lopen, de culturele invloeden gelaagd in elkaar overgaan, godsdiensten, tradities en sociale systemen met elkaar verbonden zijn, en rijkdom tot extremen reikt, terwijl armoede in de vergetelheid raakt. Een mensenleven kan hier alles bereiken maar het kan ook niets betekenen. We kunnen nog niet omschakelen. Het enige medicijn tegen deze culture shock is tijd. We hebben de tijd nodig om in ons hoofd weer te landen in Nederland. Een groter contrast met dit barre en desolate landschap vanuit vogelvlucht is niet mogelijk." 

   Lees de gehele publicatie hier

  We wrote this publication more then 10 years ago, we still are fascinated by China and it's people, we've learned so much and even today we are inspired by having been part of a changing country who has reinvented itself in no time.

  Nieuwsgierigheid

  Het begon allemaal met nieuwsgierigheid naar dit gigantische land waar één vijfde van de wereldbevolking zich bevindt. We wilden er naartoe om de mensen die de huidige cultuur vormgeven te ontmoeten en erachter te komen wat hun achterliggende ideeën zijn. 

  Sowieso; de Eur-Aziatische combinatie bracht altijd al een vervreemdend romantisch beeld naar boven. Het komt door de vreemde combinatie van de culturen, de eigen stijl die er uit naar voren komt, de kracht van het onuitgesprokene en het expliciete van hun werk.  

  Films zoals Indochine van Régis Wargnier, In the Mood for Love, 2046, Chungking Express en Happy Together van Kar Wai Wong stonden al langere tijd hoog op onze lijst. Maar ook modeontwerpsters Vivienne Tam en Anna Sui en het merk Shanghai Tang zijn inspirerend en weten traditionele technieken binnen hedendaagse westerse stijlen te implementeren. 

 • © Mattmo 2018