Introductie

    Wereldbroodjes

    Kookboek van vijftig van de lekkerste broodjesrecepten uit alle windstreken

    Broodjescultuur

    In Frankrijk eet je stokbrood, in Suriname een Broodje Bakkeljauw en in New York een Hotdog. Minder bekend zijn de Japanse Katsu-Sando, de Zuid-Afrikaanse Bunny Chow of Turkse Balik Ekmek.

    Zo heeft ieder land zijn eigen broodjescultuur, die soms leidt tot een hoog oplaaiende strijd over de juiste bereidingswijze of de herkomst. Mascha Lammes, de vrouw van schrijver en foodie Ronald Giphart verzamelde vijftig van de lekkerste broodjesrecepten uit alle windstreken. Sommige broodjes vormen een maaltijd op zichzelf, maar er zijn ook lichte broodjes voor tijdens een zomerse picknick of een uitgebreid ontbijt op bed. De recepten zijn even helder als eenvoudig en voorzien van aantrekkelijke foto’s. Alle ingrediënten zijn verkrijgbaar in supermarkt of toko. Wereldbroodjes is een smakelijke inspiratiebron voor iedereen die thuis graag net zo lekker eet als op reis.

  • Wilt u meer weten?

    neem contact op
    © Mattmo 2017