Introductie

  Stadsdeel Osdorp

  communicatie

  Diversiteit

  Osdorp is onderdeel van de Amsterdamse westelijke tuinsteden die in de jaren vijftig en zestig gebouwd werden als stadsuitbreiding. Osdorp is een gebied met een sterk eigen karakter.

  Dit zie je terug in de bevolking: in Osdorp wonen veel ouderen én veel jongeren van allerlei verschillende nationaliteiten. Je ziet het terug in de afwisseling van bebouwing, groene zones en bedrijventerreinen. Mattmo creëerde jaren lang allerlei communicatie uitingen voor bewoners en bezoekers. Brochures, flyers, reisgidjes, documentaires, fotografie, jaarverslag, burgerjaarverslag, maar ook merchandising zoals buttons, tshirts en lanyards. 

  Natuur en haar bewoners

  Een reisgids waarin de diversiteit van de natuur en haar bewoners wordt belicht. Mattmo stelde voor hierin de bijzondere sociale architectuur van Osdorp te betrekken, die internationaal bekend is.

  Het boek bevat verhalen van de meest uiteenlopende bewoners, van woonwagenbewoners tot biologen. Een documentaire over de Brede School, een schooltype voor samenwerkende partijen zich bezighouden met opgroeiende kinderen. Hierbij hoort in ieder geval onderwijs en welzijn, maar vaak ook kinderopvang, cultuur en sport. 

 • Wilt u meer weten?

  neem contact op
  © Mattmo 2018