Introductie

    Slagerij van Broekhuizen

    Prijswinnend vlees

    Ambachtelijke slager

    Slagerij van Broekhuizen is een ambachtelijke slagerij in het Overijselse Dalfsen. Van Broekhuizen is één van de weinige slagerijen die zelf nog slacht.

    Huisgemaakte hammen, worsten en zolderspek hangen n de winkel te rijpen en te drogen. Waar vind je nog balkenbrij in grote kuipen, met de stukken kop er nog in? Of Nagelhout. Een prachtig Achterhoeks product dat nog maar door een handjevol slagers in Nederland wordt gemaakt volgens traditioneel recept. Aan zulke producten hangt nationale geschiedenis. John gaat twee keer per jaar naar Italië om daar ingrediënten in te slaan en receptenkennis op te doen. Bekende klant van deze topslager is 3-sterren restaurant De Librije.  Er wordt onder andere gewerkt met wilde zwijnen van de Veluwe en wolvarkens die in de herfst eikels gevoerd krijgen.

     

    Wilt u meer weten?

    neem contact op
    © Mattmo 2017