Introductie

  Nieuw Amstel

  Een nieuwe wijk aan de Amstel rivier

  Amstelkwartier

  Nieuw Amstel is een gebouw bestaande uit 39 woningen in het Amstelkwartier.

  Op één van de mooiste plekken aan de Amsteloever tussen Amsterdam-Centrum en de Amstelscheg wordt het Amstelkwartier gerealiseerd. De amstelscheg is een groot groen gebied waarmee het groene hart reikt tot het centrum van Amsterdam. De rivier de Amstel is de ruggengraat van dit gebied. Het Amstelkwartier combineert dan ook het beste van twee werelden. Met de fiets ben je in 15 minuten in het centrum van Amsterdam. Maar vanuit je woning in Nieuw Amstel wandel, jog, fiets of skate je ook zo de groene Amstelscheg in. Met het Amstelkwartier heeft Amsterdam er een nieuwe leuke buurt bij.

  Overamstel

  Amstelkwartier is onderdeel van de nieuwe Amsterdamse stadswijk Overamstel waar op termijn 4000 woningen met bijbehorende voorzieningen komen.

  In 2012 was het Amstelkwartier nog een fabrieksterrein van de Zuidergasfabriek. Op dit terrein staan zes gebouwen die alle op de monumentenlijst staan zoals de Watertoren, het Regulateursgebouw, het Directiegebouw.

  In opdracht en in samenwerking met MASC Vastgoedcommunicatie hebben wij de visuele identiteit ontwikkeld voor Nieuw Amstel. MASC is een vastgoed gespecialiseerd communicatiebureau waar wij als Mattmo een langdurige samenwerking mee hebben opgebouwd. 

  Sinds het voorjaar van 2013 wordt hier gebouwd aan een nieuw woon- en werkgebied. Er ontstaat een aangename mix van onder meer starterswoningen, herenhuizen, appartementen en studentenwoningen en bedrijven. Naast praktische voorzieningen zoals een kinderdagverblijf, een basisschool en hotel is er in het Amstelkwartier volop ruimte voor sport en recreatie. Zo vind je het nieuwe stadspark, verschillende horecagelegenheden, monumentale gebouwen zoals de watertoren en het gebouw waar restaurant Thuis aan de Amstel zich bevind, roeiverenigingen en een nieuwe jachthaven. 

  Wilt u meer weten?

  neem contact op
  © Mattmo 2018